U asfaltiranje cesta na području Općine Budinščina uloženo pola milijuna kuna

U okviru Programa izgradnje komunalne infrastrukture u 2021. godini u ponedjeljak 29.11.2021. godine u nazočnosti predstavnika investitora, izvođača radova i nadzora, preuzeti su radovi na modernizaciji ( asfaltiranju) nerazvrstanih cesta na području Općine Budinščina.

Navedenim radovima obuhvaćeno je uređenje triju dionica i to:

  • Dionica nerazvrstane ceste u naselju Grtovec – Vertuši – dužine 130m, širina 2,5 m
  • Dionica nerazvrstane ceste u naselju Budinščina D-24 -Pušci- dužina 230 m, širina 2,5 m
  • Dionica nerazvrstane ceste u naselju Krapinica – Katići – dužina 395 m, širina 2,5 m

Sukladno potpisanom ugovoru, radove na asfaltiranju izvela je domaća tvrtka Koledić projekt d.o.o. kojim je bila utvrđena cijena radova u iznosu od 530.419,50 s PDV- om. Nadzor nad izvođenjem radova obavljala je tvrtka JAM- ING d.o.o. iz Zlatara čiji trošak iznosi 26.250,00 kuna s PDV- om. Nakon završetka radova izvršen je konačni obračun temeljem kojeg je utvrđeno da radovi iznose 521.508,30 kuna, što je za 8.911,20 kuna manje od ugovorenog.

Ovaj projekt sufinanciralo je Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova EU prema Programu održivog razvoja lokalne zajednice sa iznosom od 250.000,00 kuna, dok je ostatak sredstava osiguran iz Općinskog proračuna.

Uređene ceste su jedna od temeljnih komunalnih infrastruktura. Intenzitet cestovnog prometa koji se danas odvija postavlja pred nas sve veće zahtjeve za stvaranje što veće prometne sigurnosti. Ove lokalne ceste su našim mještanima iznimno važne jer modernizirana cesta omogućava veću prometnu sigurnost i kvalitetniji životni standard naših građana, istaknuo je načelnik Radovan Hercigonja i najavio da slijedi nastavak asfaltiranja u narednoj godini, sukladno financijskim mogućnostima u okolnostima koje su prisutne i Programu asfaltiranja kojeg donosi Općinsko vijeće.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.