U tijeku završni radovi rekonstrukcije elektroinstalacija OŠ Vladimir Nazor Budinščina – Hercigonja: Želimo da našim učenicima bude ugodno i da dobiju kvalitetnu naobrazbu

U Općini Budinščina u tijeku su završni radovi rekonstrukcije elektroinstalacija na zgradi Osnovne škole Vladimir Nazor. Riječ je o radovima vrijednim 359.574,88 kuna, a koji su obuhvatili zamjenu kompletne električne instalacije rasvjete, utičnice i trošila te su rekonstruirani glavni vodovi i glavni razdjelni ormari.

Kako ističe načelnik Radovan Hercigonja, OŠ Vladimir Nazor Budinščina primjer je dobre prakse jer ne izostaje suradnja osnivača odnosno Županije i lokalne zajednice.

– Općina se zdušno priključila u sve moguće akcije koje se događaju, od uređenja okoliša, odnosno prilaznog puta kod škole kao i u sve moguće projektne zadatke koji se odvijaju u sklopu ove osnovne škole. Naime, želimo da našoj djeci i našim učenicima koji pohađaju ovu školu bude ugodno i da dobiju kvalitetno vrijeme i naobrazbu u ovim našim prekrasnim učionicama. Samim time, možemo imati koliko god želimo kvalitetan učiteljski kadar, no međutim, ako nemamo adekvatne opremljene učionice sukladno 21. stoljeću sve je uzalud – rekao je načelnik Hercigonja naglasivši kako Županija kao osnivač ulaže maksimalan novac, koliko to trenutno dozvoljavaju fiskalne mogućnosti utkane u županijski proračun.

– Vidi se da se vodi briga o ovoj školi koja je na kraju istočnog dijela KZŽ. Ovdje djeca stječu dobro znanje da bi mogli u budućnosti upisati i kvalitetne srednje škole, a isto tako i fakultete koje žele – izjavio je Hercigonja.

Na njega se nadovezala i zamjenica krapinsko – zagorskog župana Jasna Petek objasnivši kako je Županija odmah nakon saznanja da u školu postoji problem vezan uz stanje elektroinstalacija, a struka to potvrdila, promptno reagirala i prionula svim postupcima potrebnim da se elektroinstalacije izmijene.

Radovi se odvijaju sukladno planiranim terminskim rokovima te je za sutra planirano ispitivanje instalacija, kako bi u ponedjeljak sve bilo spremno za početak nastave u novoj školskoj godini.

Ravnateljica Osnovne škole Vladimir Nazor Budinščina Renata Kreber-Mikšaj izrazila je zadovoljstvo ovom, kako je rekla, dugoočekivanom rekonstrukcijom instalacija koja je bila neophodna za rad same škole i održavanje opreme koju škola posjeduje.

– Možemo se pohvaliti da smo među rijetkima, koji u zadnje dvije do tri godine, bilježe trend povećanja broja učenika, a ove ćemo godine upisati njih 236. Također, zajedno s Centrom Zajezda koji se nalazi u blizini, postoje naznake o upisima novih učenika na što smo jako ponosni – zaključila je ravnateljica Kreber-Mikšaj.

Ostali tekstovi iz rubrike

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.